Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Postřik proti klíšťatům

Slyšela jsem, že když namočíme do francovky hřebíček, dá se použít jako postřik proti klíšťatům. Chci se zeptat, jestli je to známé?

Odpovědi na otázku

ano je to pravda , tiež to robievam a funguje to aj proti na komárov :) aj kliešťov
To nevím, já používám spray z drogerie...
taky občas používám
zkuste to, ale lépe koupit přípravky přímo na to určené
Vyzkoušejte radši ověřené věci.
Vyzkoušet to můžete,ale raději bych použila přímo prostředky k tomu určené.
Do varu uvedeme 1 litr vody. Do něj dáme jeden sáček rozmarýnu. Necháme chvíli povařit a pak do roztoku přidáme 1 lžíci vinného octu. Přelijeme do rozprašovače a postříkáme se než vyrazíme do přírody. Zaručený recept ze Švédska, který jsem získal z Brněnského rozhlasu. Roztok, který může zabránit těžkému onemocnění boreliózou nebo meningitidou. Můžeme jej použít i na pejsky a kočky.
Raději bych použila přípravky z lékárny či drogérie.
Hřebíček s francovkou se doporučuje proti bolení zubů
Francovka s hřebíčkovým extraktem se vyrábí i komerčně. Jestli bude u vás fungovat i jako repelent, musíte zkusit sama. Některým lidem to pomáhá.